Top
  >  Lifestyle   >  Manieren om te stoppen met snurken


Vrijwel iedereen heeft wel eens te maken met snurkproblemen. Dit is vaak erg vervelend, niet alleen voor jou maar ook voor degene waar je het bed mee deelt. Om te helpen volgen hier daarom een aantal manieren om te stoppen met snurken.

Dat snurkproblemen vervelend zijn weet iedereen. Het is typisch iets waar velen zich voor schamen, vooral wanneer zij het bed delen met een ander. De vraag is natuurlijk hoe je ervoor kan zorgen dat je niet meer snurkt en hoewel dit per persoon kan verschillen, zijn er toch een aantal dingen waarop je kunt letten.

Slaap op je zij of buik

Als er iets aanleiding geeft tot snurken, is het slapen op je rug. Deze slaappositie zorgt er namelijk voor dat jouw tong achter in de keel komt te liggen, wat de vernauwing van je luchtwegen als gevolg heeft. Hierdoor heb je een grotere kans op snurkproblemen. Het is daarom het beste om op je zij of buik te slapen.

Verschoon je kussensloop

Wanneer je jouw kussensloop en ander beddengoed lange tijd niet verschoont, ontstaat er een broeinest van huisstofmijten. Deze kunnen allergische reacties veroorzaken, die weer kunnen leiden tot een snurkprobleem. Verwissel je beddengoed daarom eens in de paar weken en laat het buiten luchten.

Vermijd alcoholische dranken

Iets anders om te proberen, is het vermijden van alcoholische dranken. Alcohol zorgt ervoor dat de spieren achter in je keel zich ontspannen, wat kan leiden tot snurken. Om deze reden is het verstandig om ervoor te zorgen dat er minstens 5 uur zit tussen de inname van sterke drank en het moment waarop je naar bed gaat.

Let op je slaapgewoonten

Slechte slaapgewoonten kunnen op het gebied van snurken een vergelijkbaar effect hebben met dat van alcohol. Door bijvoorbeeld lange dagen te maken met gebrek aan slaap, zul je opgeven moment oververmoeid raken. Dit heeft als gevolg dat wanneer je wel aan slapen toe komt, je in een hele diepe slaap belandt. De spieren zullen hierdoor wat losjes worden, wat uiteindelijk de kans op snurkproblemen vergroot.

Stop met roken

Onder de rokers komt snurken veel voor. De nicotine die je tijdens het roken binnenkrijgt kan de keel namelijk irriteren en het weefsel in de bovenste luchtwegen verzwakken. Hierdoor wordt de doorstroming van lucht belemmerd, wat het risico op snurken verhoogt. Kortom, ben jij een roker en kamp je met snurkproblemen, dan is het stoppen met roken misschien wel de oplossing.

Houd de neusholtes vrij

Een verstopte neus kan ervoor zorgen dat je gaat snurken. Daarom is het erg belangrijk om de neusholtes vrij te houden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je jouw neus spoelen met een zoutwateroplossing of voor het naar bed gaan een warme douche nemen. Verder zijn er nog neusstrips die kunnen helpen. Dit werkt echter wel alleen wanneer het probleem zich puur in de neus bevindt en niet in het gehemelte.