Top
  >  Relatie   >  Mannen gaan samenwonen voor seks


Vrouwen zien liefde als argument om samen te gaan wonen met hun partner, maar mannen houden er een heel andere reden op na. Mannen gaan namelijk samenwonen voor de seks.

Mannen hopen dat ze meer seks hebben als ze gaan samenwonen. Maar ze denken niet alleen aan seks, ze gebruiken het samenwonen ook als reden om te zien of hun relatie het waard is om mee door te gaan. Vrouwen daarentegen, zien samen wonen als een stap richting trouwen. Dit blijkt uit een onderzoek van een Universiteit in San Francisco.

Voor het onderzoek werd aan 200 stellen achterin de 20 gevraagd wat zij als voor- en nadelen van samenwonen zien. Vrouwen noemden liefde 3 keer zo vaak als mannen als reden om te gaan samenwonen. De mannelijke deelnemers zien seks vaker als reden om samen te gaan wonen, maar liefst 4 keer zo vaak als vrouwen.

Mannen zien het definitief afscheid nemen van hun vrijgezellen leventje als nadeel van samenwonen. Voor vrouwen geldt dat ze zich zorgen maken over het feit dat samenwonen minder wettelijke regels kent dan trouwen. Mannen en vrouwen zitten dus nog lang niet op één lijn!