Top
  >  Algemeen   >  Mannen vinden het leuk om boodschappen te doen

man supermarkt
Het grootste deel van de Nederlandse mannen vindt het leuk om boodschappen te doen. Slechts 5 procent van de heren heeft er een hekel aan.

Uit een onderzoek van Discovery Channel onder 1.800 mannen blijkt dat mannen graag boodschappen doen. 97 procent van de heren doet zijn boodschappen in een supermarkt. Een speciaalzaak wordt amper bezocht en de markt slaan de mannen liever helemaal over.

Mannen willen niet te veel tijd spenderen aan boodschappen kopen. Een halfuurtje door de supermarkt struinen vinden zij meer dan genoeg. Mannen halen liever alleen boodschappen, omdat zij vinden dat vrouwen er te lang over doen. Wel gaan de meeste heren richting de supermarkt met een boodschappenlijstje van vrouwlief. Ook letten Mannen meer op aanbiedingen dan vrouwen. Zo let de helft van de heren op welke producten in actie zijn.

Naast boodschappen doen vinden mannen het ook leuk om online te kopen. 9 op de 10 koopt namelijk regelmatig online. Bij het aanschaffen van producten als elektronica, internetabonnementen, computerspullen vinden heren de mening van hun partner niet zo belangrijk. Mannen kopen deze producten vaak zonder overleg en geven de voorkeur aan A-merken.