Top
  >  Relatie   >  Mannen zijn bang voor seks

man bang seks
1 op de 3 mannen is bang voor seks omdat hun vrouw te veeleisend is. Dit zou komen omdat mannen bang zijn niet te kunnen voldoen aan het ideaalbeeld dat door de media wordt opgelegd.

Uit Brits onderzoek blijkt dat mannen steeds zenuwachtiger en banger worden om iets fout te doen tussen de lakens. De verwachting van vrouwen over seks is de laatste jaren erom gestegen. Simpel erop en eraf is niet meer genoeg.

Mannen van nu moeten een goede minnaar zijn, een gespierd lichaam hebben, een gentleman zijn, kunnen koken en een vrouw ook nog eens meerdere orgasmes achter elkaar bezorgen. Al deze verwachtingen zouden de sekszin van mannen geen goed doen. Zo geeft zelfs 1 op de 3 mannen aan niet meer te willen vrijen met zijn vrouw, omdat hij bang is niet aan de verwachtingen te kunnen voldoen.

Volgens de onderzoekers is deze faalangst bij mannen veroorzaakt door de media. Deze zouden vrouwen het beeld geven dat elke vrijpartij perfect moet zijn en gepaard moet gaan met een heftig orgasme. Als een man hieraan denkt tijdens het vrijen, kan hij plots geen zin meer hebben en zakt zijn zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen hebben mannen juist nodig om te kunnen presteren in bed.