Top
  >  Mode & Beauty   >  Een massage geven doe je zo

Massage geven doe je zo
Ben je op zoek naar een nieuwe manier om je verbonden te voelen met je partner? Probeer hem dan eens een eenvoudige, maar heerlijke massage te geven.

Veel koppels slaan het voorspel vaak over en gaan direct over op geslachtsgemeenschap, waardoor ze ongeveer 80 procent van elkaars lichaam verwaarlozen. Een massage stimuleert om genereus met elkaar te zijn en delen van het lichaam te ontdekken die niet openlijk seksueel zijn. Hieronder vind je dan ook een stap voor stap handleiding voor het geven van een massage.

De juiste plek

Hoewel een zacht bed perfect is voor een vrijpartij, is het niet ideaal voor een massage. De ideale massageruimte is stevig, vlak en stabiel, zodat je partner niet beweegt als jij je verplaatst. Voor maximaal comfort leg je je man neer op een futon matras of op een stapel dekens en plaatsje kussens onder zijn nek, knieën en enkels.

Zorg voor een serene sfeer

Het gekietel van losse haren en een kanten nachthemd winden hem misschien op, maar kunnen er ook voor zorgen dat zijn focus niet meer op de massage ligt. Bind daarom je haar vast en draag nauwsluitende kleding om afleiding zo te minimaliseren. Om koude rillingen te voorkomen bedek je zijn naakte lichaam met lakens en onthul je alleen het lichaamsdeel waarmee je bezig bent. Als je ervoor kiest om muziek af te spelen, houd het dan zacht en langzaam.

Massageolie

Als je een massage gaat geven zorg er dan voor dat je handen zacht en warm zijn en dat je massageolie hebt. Dit vermindert de wrijving en maakt het makkelijker om de gespannen en vermoeide spieren te kneden en wrijven. Een geurolie kan erotisch werken, maar kies niet voor intense geuren, zoals patchouli. Een lichte geur zoals jasmijn is een betere optie. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de olie voor gebruik opwarmt.

Kies een lichaamsdeel

Als je geen tijd hebt voor een hele lichaamsmassage, focus dan op één deel van zijn lichaam. Een gerichte massage kan zelfs effectiever zijn dan een behandeling van top tot teen. Als zijn rug pijn doet, concentreer je dan hier op en als hij last heeft van zijn voeten, dan geef je die alle aandacht. Natuurlijk kun je het ook gewoon simpel houden en aan je man vragen welk gebied hij wil dat je masseert.

Massagetechnieken

Om een goede massage te geven moet je een paar eenvoudige technieken beheersen:

Compressie: Dit is een gemakkelijke en geschikte beweging voor vele lichaamsdelen. Leg je hand bijvoorbeeld plat op zijn schouder en druk met je andere hand erop, terwijl je de onderste hand langzaam ronddraait.

Effleurages: Deze strijkende bewegingen zijn goed voor zowel grote als kleine gebieden. Houd je vingers samen, duimen parallel en je palmen volledig in contact met het deel waarmee je bezig bent. Maak lange, zachte bewegingen en pas meer druk toe als de strelen richting het hart van je partner gaan en minder druk in tegenovergestelde richting.

Pétrissage: Dit is het kneden van de spieren en is ideaal voor vlezige gebieden zoals biceps, billen en dijen. Knijp en lift het gebied met je handpalmen volledig in contact met de huid van je man.

Fricties: Deze bewegingen worden gedaan zonder olie en maken de diepe spieren losser. Houd het gebied dat je masseert met één hand vast en gebruik de andere om diep te drukken en wrijven. Voor kleinere gebieden, zoals de bovenkant van de schouders, voetzolen en handpalmen, maakt je een wrijving met je vingertoppen.

Je kunt één of al deze bewegingen uitvoeren in een willekeurige volgorde, afhankelijk van wat je man nodig heeft en hoe hij reageert op elke aanraking. De volgende eenvoudige routine kun je gebruiken om te starten: Laat je partner met zijn gezicht naar beneden gaan liggen en pas wat fricties toe op de bovenkant van zijn schouders. Doe een paar druppels olie op je handen en ga hierna met strijkende bewegingen over zijn rug. Vervolgens kneed je zijn billen en dijen en ga je met strijkende bewegingen over zijn kuiten. Als laatste pas je fricties toe op zijn voeten en zolen.

Focus op gevoel

Bij een intieme massage draait het niet om perfectie, dus maak je dan ook geen zorgen over of je het wel goed doet. Probeer dan ook in het moment te blijven en onthoud dat de kwaliteit van je aanraking belangrijker is dan de techniek.