Top
  >  Algemeen   >  Medewerkers NS lieten stervende vrouw liggen


Medewerkers van de NS hebben deze maand een stervende vrouw langs het spoor laten liggen. De 3 medewerkers zijn door de spoorwegpolitie aangehouden.

Op 7 augustus hebben 2 machinisten en de conducteur een stervende vrouw laten liggen en aan haar lot overgelaten. De NS medewerkers werden door een voorgaande trein gewaarschuwd dat er een zwaargewond lichaam langs het spoor bij Holendrecht in Amsterdam-Zuidoost lag. Het drietal zag de vrouw en belde vervolgens de hulpdiensten.

Tegen de voorschriften in lieten de NS Medewerkers stervende vrouw liggen en reden zij weg voordat de ambulance arriveerde. Het slachtoffer overleed later langs het spoor aan haar verwondingen. Volgens de politie heeft de vrouw zelfmoord gepleegd.

Medewerkers niet vervolgd

De medewerkers worden niet vervolgd, omdat hun hulp de vrouw niet had kunnen redden. De NS, die volgens verschillende bronnen de zaak bewust heeft stilgehouden, is een intern onderzoek gestart. Het drietal is niet officieel geschorst, maar zolang het onderzoek loopt hoeven zij niet naar hun werk te komen.