Top
  >  Mode & Beauty   >  Meeste vrouwen bewaren te kleine kleding


Hangen er in jouw kledingkast ook allemaal verschillende maten? Je bent niet de enige, want de meeste vrouwen bewaren te kleine kleding.

Uit een onderzoek van een Brits fonds dat kleding inzamelt is gebleken dat 8 op de 10 vrouwen te kleine kleding bewaren. De moeilijkste items om weg te doen zijn vooral jeans en kledingstukken die gekocht zijn voor een bepaalde gelegenheid, zoals een trouwjurk . Daarnaast vinden we het ook lastig om topjes en rokken weg te gooien.

2 op de 3 vrouwen bewaren te kleine kleding in de hoop deze ooit weer te passen. Daarnaast denkt 4 op de 10 dat de kleren ooit nog van pas kunnen komen, bijvoorbeeld voor een verkleedpartijtje van hun kinderen. Ook zegt een kwart te grote of te kleine kleren te bewaren omdat ze erg duur waren en 1 op de 10 doet dit vanwege sentimentele waarde.

4 verschillende kledingmaten

Daarnaast kwam uit het onderzoek naar voren dat een kwart van de vrouwen de afgelopen jaren 4 verschillende kledingmaten heeft gehad. 1 op de 12 ondervraagden gaf zelfs toe dat al die maten nu ongedragen in haar kledingkast hangen.