Top
  >  Mode & Beauty   >  Meeste vrouwen dragen verkeerde maat beha

Meeste vrouwen dragen verkeerde maat beha
Hoewel we allemaal weten dat de juiste lingerie wonderen kan doen voor je figuur en outfit luisteren we hier toch niet altijd naar. De meeste vrouwen dragen namelijk nog steeds de verkeerde maat beha.

Uit een internationaal onderzoek van lingeriemerk Triumph, onder 10.000 vrouwen, is gebleken dat de meerderheid van de vrouwen de verkeerde beha-maat draagt. Maar liefst 64 procent van de dames draagt een beha die niet goed past. 29 procent van deze vrouwen weet dat haar beha niet de juiste maat heeft.

73 procent van de ondervraagden geeft ook aan dat een slecht zittende of niet passende beha haar dag verpest. Dit is alleen geen reden om slecht zittende lingerie in de winkel te laten hangen. Vrouwen kopen een niet passende beha toch omdat ze deze sexy vinden of omdat ze de kleur of het model mooi vinden.

Beha-maat opmeten

Bij het vinden van de juiste beha is het belangrijk om te weten wat je maten zijn. Van de Italiaanse vrouwen liet dan ook 64 procent haar maat opmeten in de afgelopen 6 maanden. Bij de Fransen was dit 42 procent, bij de Engelsen 37 procent, bij de Amerikanen 35 procent en bij de Duitse vrouwen 25 procent.

Twijfel jij ook of je wel de juiste maat beha draagt? Dan staat hier uitgelegd hoe je zelf jouw beha-maat kunt opmeten.