Top
  >  Relatie   >  Met je verkeerde been uit bed stappen kan echt


Persoonlijk dacht ik altijd dat het alleen een spreekwoord was, maar met je verkeerde been uit bed stappen kan echt. De kant van het bed waar jij slaapt heeft invloed op je humeur en je leven.

De mensen die aan de linkerkant van het bed slapen, stappen vaak met hun linkerbeen als eerste het bed uit. Uit een onderzoek van de hotelketen Premier Inn onder 3.000 Britten blijkt dat mensen die aan de linkerkant slapen positiever in het leven staan. Ook gaan deze mensen beter om met grote problemen, hebben ze minder last van stress en meer zelfvertrouwen.

Rechterkant

Toch is er ook nog iets dat positief uitvalt voor de mensen die aan de rechterkant van het bed slapen. Ze blijken namelijk meer te verdienen dan de mensen aan de andere kant! De kant van het bed is dan ook belangrijk voor de meeste mensen, want driekwart van de ondervraagden wil absoluut niet wisselen van kant.

Een rondvraag onder mensen in mijn omgeving leek inderdaad dezelfde kant op te gaan. Mensen hebben heel erg een vaste kant in bed en de meest verdienende persoon slaapt rechts. Persoonlijk verwissel ik de kant waar ik slaap nogal eens. Heb jij wel een vaste kant van het bed?