Top
  >  Algemeen   >  Minder zwakke basisscholen


In 2009 waren er 128 basisscholen in Nederland die als zeer zwak werden gezien. In 3 jaar tijd is dit terug gedrongen naar 26 zwakke scholen.

Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt maakte vandaag bekend dat het onderwijs onder de basisscholen vooruit is gegaan. Het aantal zwakke basisscholen is flink afgenomen. De minister vindt het erg belangrijk dat zo min mogelijk scholen het predicaat zeer zwak krijgen. “Leerlingen verdienen gewoon goed onderwijs. Dat betekent dat de basis op orde moet zijn,” vertelt Bijsterveldt. Het aantal slechtere scholen is niet alleen gedaald, de scholen herpakken zich ook sneller dan in het verleden. Van de huidige zeer zwakke scholen, zijn er maar 5 scholen die al langer dan een jaar zwak zijn.

Een school wordt als zwak beoordeeld als de leerprestaties van de kinderen en het onderwijsproces onvoldoende zijn. In dit geval worden er zogenaamde vliegende brigades ingezet die de scholen er weer bovenop helpen. Zij helpen de school met scholing, coaching en ondersteuning.