Top
  >  Familie   >  Moeder met kanker kiest niet voor eigen leven maar voor dat van haar baby

Moeder met kanker kiest niet voor eigen leven
Een moeder met kanker heeft onlangs een hartverscheurende en levensbedreigende keuze moeten maken. Kathy Taylor besloot om haar behandeling uit te stellen om zo haar baby op de wereld te kunnen zetten.

Bij de 33-jarige Australische Kathy Taylor werd tijdens haar zwangerschap huidkanker geconstateerd. De ziekte was zo agressief dat de moeder behandeld moest worden om te kunnen overleven, maar dan zou haar baby veel te vroeg geboren worden. Omdat ze het beste voor haar ongeboren zoontje wilde, stelde ze de behandeling uit.

Moeder heeft nog maar paar dagen te leven

Afgelopen week beviel Kathy van haar 6de kindje. Luke werd uiteindelijk 7 weken te vroeg geboren en woog 900 gram. Helaas werd het babygeluk direct overschaduwd door slecht nieuws. Door het uitstellen van de behandeling kan de moeder niet meer genezen. Haar artsen zeggen dan ook dat ze nog enkele dagen hooguit weken te leven heeft.

De familie van Kathy hoopt dat ze haar baby nog kan vasthouden. Want dat is nu onmogelijk omdat het jongetje beademd wordt en in een couveuse ligt. Haar schoonmoeder zegt dat Kathy geen moment heeft getwijfeld. “Ze zou er alles voor hebben gedaan om een gezonde en sterke baby op de wereld te zetten. Ze wilde hem de nodige bescherming en voedingsstoffen meegeven voor hij geboren werd”, laat ze weten aan News.com.au.