Top
  >  Familie   >  Moeder maakt levensechte babypoppen die ruiken naar pasgeborenen

levensechte babypoppen ruiken pasgeborenen
Hoewel de meeste vrouwen op een gegeven moment over het spelen met poppen heen groeien, blijft het bij sommigen toch altijd lonken. Voor die vrouwen maakt een creatieve moeder levensechte babypoppen die zelfs ruiken naar pasgeborenen.

Tammy Pickford, uit het Engelse Stockton-on-Tees, kwam op het idee voor het maken van ultrarealistische babypoppen toen ze merkte dat de speelgoedpoppen van haar dochter vaak teleurstellend waren. Ze maakt de poppen met een standaard pakket om zelf poppen te maken en voegt daarna levensechte elementen als aders, vlekjes, rimpels en moedervlekken toe. Daarnaast voorziet ze haar creaties van een babygeur en een ziekenhuisbandje.

De transformatie van het bouwpakket tot een realistische baby duurt tussen de 4 dagen en 2 weken. De levensechte babypoppen kosten zo’n 300 euro. Naast menselijke baby’s maakt Tammy ook babydieren zoals apen. Deze creaties kosten en de rond de 140 euro.

Poppen zien er levensecht uit

In het begin verkocht Tammy haar poppen alleen via internet, maar inmiddels gaan de zaken zo goed dat ze aan een winkel heeft geopend. “Als mensen voor de eerste keer langskomen, denken ze dat het echte baby’s zijn en zijn echt geschokt als ik ze vertel dat het poppen zijn”, laat ze weten aan Northern Echo.

De moeder van 2 geeft eerlijk toe dat niet iedereen de aantrekkingskracht van haar poppen begrijpt. Dat houdt volgens haar echter niet in dat haar klantenkring een bepaald stereotiepe is. “Voor zover ik me bewust ben zijn mijn klanten geen mensen die geen kinderen hebben of een kind hebben verloren. Veel mensen zijn verzamelaars en het kan verslavend werken. Ik heb vaste klanten van zo ver weg als Essex, met leeftijden variërend van jonge kinderen tot een 87-jarige,” aldus Tammy.