Top
  >  Familie   >  Moeder deelt verhaal van haar zoontje met kinderkanker

verhaal kinderkanker
Katy Glow is haar zoontje verloren aan kinderkanker. Omdat de moeder wil dat andere mensen zien hoe het is om een kind met kanker te hebben schreef ze een ontroerende blog over het ziekteverloop van haar kleine Joey.

September is in de Verenigde Staten de maand voor Bewustwording van Kinderkanker, omdat het daar de belangrijkste ziekte gerelateerde doodsoorzaak is bij kinderen van 1 tot 19 jaar. Eén van deze slachtoffertjes is de 6-jarige Joey. Zijn moeder deelde online haar verhaal over haar aan kanker overleden zoontje. Ze doet dit omdat ze wil dat mensen aan deze ziekte denken en zich er niet voor afsluiten, hoe verschrikkelijk het ook is. Daarnaast roept ze iedereen, die het kan missen, op om geld te doneren voor onderzoek naar kinderkanker.

Het verhaal van Joey

verhaal kinderkanker 2
Joey was een lief, slim en nieuwsgierig jongetje. In 2009 kort na zijn 5de verjaardag kreeg hij bijna dagelijks hoofdpijn en moest hij overgeven. Ook verloor hij veel gewicht.

verhaal kinderkanker 3
Na een CT-scan bleek dat er iets in zijn hersenen zat. Joey lag 2 weken in het ziekenhuis met een drain in zijn hoofd. Hij werd 2 keer geopereerd, maar de tumor in zijn hoofd kon niet worden weggehaald. Zijn ouders kregen te horen dat hij zou overlijden. Ook vroeg de arts ze om een niet-reanimeerverklaring te ondertekenen voor hun zoontje.

Joey begon aan een 6 weken durende bestraling. Ook kreeg hij medicijnen tegen de zwellingen en het overgeven. Het verminderde van 5 maal naar 1 keer per dag, maar hij kwam ook veel aan. Zijn gele ‘overgeef-kom’ nam hij overal mee naartoe.

verhaal kinderkanker 4
Terwijl heel veel ouders zich zorgen maken of hun kind wel de juiste rugzak heeft voor school, waren de ouders van Joey blij dat hij de zomer had overleefd. Hij mocht samen met zijn tweelingbroer naar de kleuterklas. Op school bracht hij veel tijd slapend door in het kantoor van de verpleegster. In plaats van lezen, leerde hij andere dingen.

verhaal kinderkanker 5
Dit is hoe Disneyland is voor een gezin met een kind met kanker. Het is echt niet leuk om niet in de rij te hoeven staan of de beste plek bij de parade te krijgen omdat je kindje kanker heeft. Joey’s moeder had dan ook alles willen doen om haar gezonde zoon terug te krijgen.

verhaal kinderkanker 6
Tijdens Thanksgiving lag Joey in het ziekenhuis, omdat hij buikgriep had en voor kinderen die chemotherapie ondergaan is dat erg gevaarlijk. Daarna volgde de laatste Kerst. Joey voerde Jingle Bells op en kreeg bijna alle cadeautjes die hij had gevraagd. Hij speelde alleen bijna nergens mee. De hersentumor zorgde ervoor dat hij daar geen zin in had.

Toen werd het lente en Joey lachte nog maar zelden. In een laatste poging tot een familievakantie zat hij bijna heel de dag op een stoel. Hij was te moe, opgeblazen en te ongeïnteresseerd om iets te doen.

verhaal kinderkanker
Op Moederdag bad zijn moeder dat haar inmiddels 6-jarige zoon niet zou overlijden. Op 10 juni 2010 overleed Joey aan kanker. Deze foto werd 5 dagen daarvoor gemaakt.

verhaal kinderkanker 7
Dit is hoe de familiefoto van Kate er nu voor altijd uit zal zien. Het doet pijn om hiernaar te kijken, maar kijk er juist naar en zet je in tegen de strijd tegen kinderkanker. Want Joey’s moeder wil niet dat andere ouders mee hoeven te maken hoe het is om een kind met kanker te hebben.

Bron: Kissing the frog