Top
  >  Familie   >  Moeder vermoordt kind voor aandacht op haar blog

Moeder vermoordt kind aandacht blog
Dat mensen de meest krankzinnige dingen doen voor aandacht is bekend. Het verhaal van Lacey Spears slaat echter alles. Deze moeder vermoorde haar kind om zo meer aandacht op haar blog te krijgen.

De 26-jarige Lacey Spears, uit de Amerikaanse staat New York, wordt ervan beschuldigd haar 5-jarige zoontje Garnett te hebben vergiftigd. De moeder zou het doodzieke mannetje te veel zout hebben gegeven, nadat ze had gelezen wat de effecten zijn. Ze maakte hem ziek met als doel om meer aandacht te krijgen op haar blog en social media.

Garnett zou door de overdosis zout jarenlang onder meer hoge koortsen, infecties, spijsverteringsproblemen hebben gehad en uiteindelijk zijn overleden. Toen het jongetje afgelopen januari overleed bleek dat zijn natriumgehalte kort voor zijn dood veel te hoog was. Omdat daar geen medische verklaring voor was waarschuwden de artsen de politie.

Gevangenisstraf van 20 jaar

Bij haar arrestatie toonde de moeder volgens de Washington Post geen enkele emotie. Er wordt nu onderzocht of ze de aandoening Münchhausen by proxy heeft. Mensen die lijden aan dit syndroom kunnen zichzelf of iemand anders ziek maken om zo aandacht te krijgen. Spears is inmiddels voorgeleid en kan veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van 20 jaar.

Foto via Garnetts journey