Top
  >  Lifestyle   >  4 musicals voor 2011

Mary Poppings
Als je zin hebt in een leuk uitje, is een musical bezoeken een goed idee. Musicals hebben vaak een gezellige sfeer en zijn zowel leuk om met zijn tweeën te bezoeken als met het hele gezin. Hieronder vind je een aantal musicals voor 2011.

Naar de film gaan we allemaal weleens, maar af en toe heb je zin om iets anders te gaan doen. Naar een musical gaan is dan een goed idee. Vaak zijn musicals ook ’s middags te bezoeken, wat handig is als je met het gezin gaat. De 4 musicals voor 2011 die ik heb uitgezocht zijn onder meer te bewonderen in Utrecht, Scheveningen en Amsterdam.

We will rock you


We will rock you neemt je mee naar planeet Ebay, een beeld van de wereld over 300 jaar. Alleen muziek die digitaal gemaakt is, is hier toegestaan. Op deze planeet is muziek die mensen zelf met instrumenten maken verboden. De rebellen van deze wereld geloven dat er een tijd was waarin jongeren hun eigen bands hadden en zelf liedjes schreven. Ze gaan op zoek naar het laatste verborgen instrument op de planeet. De musical is niet alleen vernoemd naar de hit van Queen, er komen maarliefst 25 nummers van de rockband voorbij. Van de muziek van Queen houden is voor deze musical dus een pre.

We will rock you is te zien in het Beatrixtheater in Utrecht.

Dokter Dolittle


De musical Dokter Dolittle gaat net als de Amerikaanse film over een man die met dieren kan praten. De dierendokter wordt in de musical gespeeld door Edwin Rutten. De vele dieren die voorkomen zijn poppen,die praten en bewegen door acteurs die naast de poppen staan. Dokter Dolittle is een leuke musical om als gezin heen te gaan.

Tot 3 april staat de musical op verschillende plekken in het land.

Mary Poppins


Mary Poppins gaat over het gezin Banks, bestaande uit vader, moeder en twee kinderen. Wanneer er gezocht wordt naar een nieuwe oppas voor de kinderen staat de vrolijke Mary Poppins opeens voor de deur. Mary Poppins leert familie Banks dat het geluk zit in de kleine dingen in het leven. Met haar grote reistas en vliegende paraplu altijd bij de hand, neemt ze de familie mee op haar eigen avontuur.
Natuurlijk staat ook deze musical bol van de muziek, waaronder het zelfverzonnen lied van Mary Poppins.

Mary Poppins is te zien in het Circustheater in Scheveningen.

Petticoat


De musical Petticoat gaat over Pattie, gespeeld door Chantal Janzen, die haar droom achterna gaat.
Pattie is een meisje uit de provincie die er van droomt de Nederlandse Doris Day te worden. Haar omgeving is het niet helemaal met haar keuze eens, maar Pattie gaat er helemaal voor.

De musical Petticoat is te zien in verschillende theaters in het land.