Top
  >  Algemeen   >  Nederlandse vrouwen hebben grotere kans op kanker


Nederlandse vrouwen hebben een veel groter kans op kanker dan andere Europese vrouwen. Het verschil met vrouwen in andere landen is maar liefst 25 procent.

Uit een onderzoek van de World Health Organisation is gebleken dat Nederlandse vrouwen 25 procent meer kans hebben om kanker te krijgen voordat ze 70 jaar zijn dan andere Europese vrouwen. Het grote verschil komt voornamelijk door de ongezonde manier van leven die vrouwen in Nederland hebben. Zo roken we meer dan andere Europese vrouwen en eten we veel te weinig groente en fruit. 1 op de 5 Nederlandse vrouwen rookt weleens en dat is meer dan het gemiddelde.

Naast roken en slecht eten, is ook overgewicht een groot probleem. Volgens de WHO moeten vrouwen meer gaan sporten en minder ongezond voedsel eten. Ook het geven van borstvoeding verkleint de kans op kanker. Niet alleen de Nederlandse vrouwen hebben meer kans op de diagnose dan gemiddeld, onze mannen doen het ook niet al te best. Nederlandse mannen hebben 15 procent meer kans op kanker voordat ze 70 jaar zijn.