Top
  >  Eten & Drinken   >  Nespresso en Kluun! What else?


Onlangs vond in de Nespresso boetiek het Nightwriters@Nespresso event plaats. Deze avond liet maar weer eens zien hoe perfect een boek en een kop koffie samengaan.

De eerste editie van het Nightwriters@Nespresso event werd afgelopen disdag georganiseerd in de Nespresso boetiek in Den Haag. De avond stond in het teken van litteratuur, maar dan net even anders. Kluun, de schrijver van het boek ‘Komt een vrouw bij de dokter,’ verzorgde samen met Christophe Vekeman de literaire omlijsting.

Zoals van Nespresso te verwachten valt begon de avond met een heerlijk kopje koffie. Vervolgens betrad Kluun gevolgd door de Vlaming Vekeman het podium en gaven de beide schrijvers een voordacht uit eigen werk met een link naar koffie. Ik moet eerlijk toegeven dat ik voor deze avond niet zo’n hoge pet op had van Kluun. Bij het zien van de film ‘Komt een vrouw bij de dokter’ begonnen mijn tenen zo te krullen dat ik besloot om het boek niet meer te lezen. Maar tijdens deze avond verraste de schrijver mij ontzettend met zijn stijl.

Nespresso Karamel, Vanille en Amandel

Tijdens deze avond maakte ik ook kennis met de nieuwe smaken van Nespresso. Het merk lanceert elk jaar speciaal voor de feestdagen een aantal nieuwe koffiesmaken. Ditmaal heeft Nespresso ervoor gekozen om een drietal favorieten van de afgelopen jaren te laten terugkeren, namelijk de variaties Karamel, Vanille en Amandel.

De Nespresso Karamel heeft een zoete, vanilleachtige smaak van goudbruin karamel die verzacht wordt door de geroosterde accenten van de bekende Livanto variëteit. In de Vanille koffievariant wordt de smaak van natuurlijke vanille gecombineerd met een zoete en crèmige karamelsmaak. Amandel, de derde aroma, is een samensmelting van milde, licht geroosterde toets van amandel met de smaak van de Livanto, waardoor de koffie iets weg heeft van Amaretti koekjes. De nieuwe Nespresso variaties zijn vanaf 29 november verkrijgbaar.

Naast de Nightwriters@Nespresso organiseerde het koffiemerk recentelijk ook een ander event. Modeontwerper Manish Arora heeft namelijk speciaal voor Nespresso 16 prinsessen en een koffiemachine ontworpen, die onlangs op feestelijke wijze in Parijs zijn gepresenteerd.

https://www.youtube.com/watch?v=zZHl31siVsI&fmt=35