Top
  >  Mode & Beauty   >  Ontspan in een melkbad


Cleopatra stond er bekend om te baden in melk om zo haar huid zacht te houden. Nu ben je misschien meer gewend om melk op te drinken en lijkt het een raar idee om het in bad te doen, maar het is toch echt de moeite waard.

Het kan natuurlijk nooit kwaad om gewoon eens  een melkbad te proberen. Melk is namelijk rijk aan proteïnen, calcium en vitamines. Ook wordt het snel opgenomen door de huid, die vervolgens zacht en gevoed aan zal voelen. Een melkbad zorgt ook voor het verminderen van spanning en rusteloosheid. Met het volgende recept voor een melkbad wordt niet alleen je huid verzorgd, maar zal ook je innerlijke rust weer in balans komen door de verschillende aroma’s.

Ingrediënten melkbad

  • 1 kop melkpoeder
  • Een kwart kop sinaasappelschil
  • Een kwart kop citroenschil
  • 4 druppels lavendelolie

Laat het bad vollopen met warm water. Terwijl dit gebeurt voeg je de melkpoeder, de citrusschillen en de lavendelolie eraan toe. Voor een goede werking van de ingrediënten blijf je minimaal twintig minuten in het bad liggen, of langer als je wilt. En voor een optimale verzorging, smeer je je huid in met een goede bodylotion.

Let op
Het melkbad bestaat uit natuurlijke ingrediënten, maar is daarmee niet voor alle huidtypen geschikt. Als je een gevoelige huid hebt, ga dan voorzichtig te werk. Als je last hebt van allergieën, vermijd dan de ingrediënten waar je allergisch voor bent. Krijg je tijdens het baden een branderig of  stekend gevoel, ga er dan uit en spoel jezelf af met warm water.