Top
  >  Familie   >  Ontvoerde baby gevonden dankzij Facebook

Ontvoerde baby gevonden Facebook
Voor de kersverse ouders Mélissa McMahon en Simon Boisclair is onlangs hun grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden. Hun baby werd uit het ziekenhuis in Canada ontvoerd, maar gelukkig werd het meisje dankzij Faceboook snel teruggevonden.

De 16 uur oude Victoria werd door een vrouw vermomd als verpleegster meegenomen om haar zogenaamd te wegen. De vrouw liep echter met de baby in haar armen het ziekenhuis uit in het Canadese Quebec. Toen Mélissa McMahon en Simon Boisclair eenmaal doorhadden wat er was gebeurd waren de ouders radeloos.

Gelukkig had een oplettende voorbijganger het één en ander gezien. Hij vond het heel vreemd dat een pasgeboren baby zonder sokjes en een mutsje werd meegenomen. Hij kon zich herinneren dat Victoria wegreed in Toyota Yaris. Niet veel later ging dan ook het Amber Alert uit voor de ontvoerde baby.

Ontvoering opgelost door Facebook

Vader Simon plaatste het bericht ook op zijn Facebook en vroeg iedereen om hem te helpen met het verspreiden. De boodschap werd online duizenden keren gedeeld. 4 vrienden, die thuis op de bank zaten, zagen het bericht voorbijkomen en besloten om de auto te gaan zoeken.

Inmiddels was er ook een foto van de verdachte verspreid. Eén van de vrienden herkende direct haar oude buurvrouw in de verdachte. Het viertal reed naar het appartement van de vrouw en zag daar de auto staan. Omdat het licht in de woning branden, belden ze direct de politie.

De agenten arriveerden binnen enkele minuten en trapten de deur in. In de woning vonden zij de baby en de verdachte vrouw. De ontvoerder werd gearresteerd en baby Victoria werd 3 uur na haar ontvoering weer in de arme gelegd van haar zielsgelukkige moeder.

https://www.youtube.com/watch?v=fqxKLhB5iHI

post a comment