Top
  >  Familie   >  Opgegeven 8-jarig meisje geneest van kanker

Opgegeven 8 jarig meisje geneest kanker
Toen bij de 8-jarige Claudia Burkill in 2011 een hersentumor werd vastgesteld had het meisje volgens artsen nog maar een paar weken te leven. Claudia en haar ouders gaven de strijd niet op. Uiteindelijk bleef het meisje niet alleen veel langer leven, maar werd ze vorige week zelfs kankervrij verklaard.

In 2011 werd bij de toen 5 jaar oude Claudia, uit het Engelse Market Rasen, een pinealistumor ontdekt. De pijnappelklierkanker in de hersenen van het meisjes was niet te opereren. Artsen vertelden aan Andrea en David dat hun dochter niet lang meer zou leven en adviseerden hun om haar afscheid voor te bereiden.

Kankervrij door experimentele behandeling

Haar ouders legden zich echter niet neer bij de diagnose. Ze lieten hun dochter meedoen aan de experimentele Italiaanse behandeling The Milan Protocol. De afgelopen maanden kreeg het meisje 44 bestralingen en kreeg ze de hoogste dosissen chemotherapie die ooit zijn gegeven aan een kind.

Precies 3 jaar nadat Andrea zich zorgen begon te maken over de gezondheid van haar dochter kreeg ze het mooiste telefoontje uit haar leven. Haar dochter is kankervrij. Op Facebook liet de dolgelukkige moeder weten: “Ik moet me inhouden om niet als een gek te gaan schreeuwen. Claudia is schoon, Claudia is kankervrij! Een wonder is gebeurd, echt waar. Ik kan niet stoppen met trillen.”

Hersenbeschadiging

Door de experimentele behandeling heeft Claudia wel een hersenbeschadiging opgelopen. Alle deelnemende kinderen hebben door de behandeling een zware hersenbeschadiging opgelopen waardoor het experiment is gestopt. Er worden nu geen kinderen meer behandeld op deze manier, maar Andrea hoopt dat de deelname van haar dochter in de toekomst toch kan helpen bij kinderen die dezelfde diagnose krijgen.

Ondanks de hersenbeschadiging is de familie ontzettend blij dat Claudia kankervrij is. “Claudia heeft haar diepste punt bereikt, dus de schade zal niet toenemen. Nu we eenmaal het diepste punt hebben bereikt, is er nog maar één weg te gaan. En dat is de weg die we allemaal gaan, als gezin van 6 personen.”

Foto via Facebook Claudia’s Case