Top
  >  Fun   >  Organiseer een uniek uitje voor je man en kinderen 

Kan je man vaak niet wachten tot de volgende F1 race op het programma staat? Lukt het je nauwelijks je partner mee te krijgen naar een feestje, als er tegelijkertijd een race op televisie te zien is? Een goede reden om eens een uitje naar de F1 Racing Experience Utrecht te organiseren. Organiseer zo’n uitje voor zijn verjaardag, of bijvoorbeeld wanneer hij promotie heeft gemaakt op het werk. Overigens is een bezoek aan de F1 Racing Experience niet alleen leuk voor je partner; ook voor oudere kinderen is het een zeer geschikt uitje. In dit artikel lees je meer over hetgeen je van zo’n F1 Racing Experience-uitje mag verwachten. 

F1 simulatie op je eigen niveau 

Tijdens dit uitje beleef je een heuse simulatie van een F1 race. Niet op televisie, maar in een high end F1 simulator. Het maakt dat je partner of kinderen de race zo realistisch mogelijk ervaren. Vaak heb je de mogelijkheid tot het afhuren van de volledige grid en het spelen tegen andere deelnemers; afhankelijk van het aantal personen waarmee je de F1 simulatie organiseert kun je hierin een keuze maken. Logischerwijs is het weinig uitdagend om je partner tegen zichzelf te laten racen. De mogelijkheid om een grid af te huren maakt de simulatie ook tot ideale locatie voor een feestje van je zoon of dochter. 

Leuk aan een F1 simulatie is dat je deze op je eigen niveau kunt doen. Voorafgaand aan de race wordt het niveau van de groep bepaald. Onderscheid maakt men tussen soft-, medium- en ­hard-races. Zo is een simulatie voor iedereen leuk! 

Volledige F1 weekend doormaken in een simulator

Bij een F1 simulatie gaat het niet alleen om het snelst afleggen van het parcours tijdens de race. Wellicht is het nog belangrijker, afhankelijk van het gekozen parcours, om de pole position te bemachtigen. Het biedt je tijdens de race de ideale uitgangspositie om als winnaar over de streep te komen. Tijdens een F1 simulatie wordt een volledig raceweekend gesimuleerd. Dat betekent dat je eerst een aantal ronde kunt oefenen, om vervolgens te beginnen aan de kwalificatie. Op basis van de resultaten tijdens de kwalificatie bepaalt men de startposities voor de race. 

Tip: kijk vooraf goed bij welke organisatie je de F1 simulatie plant. Het ene bedrijf biedt een veel realistischer ervaring dan het andere. Zo zijn er partijen die zorgen voor rook, lichten en zelfs wind tijdens de race. Veel realistischer kan het haast niet!