Top
  >  Familie   >  Ouders gebruiken massaal tablets en smartphones als babysit

Ouders gebruiken tablets en smartphones als babysit
Als ouder komt er soms veel op je af, waardoor je af en toe voor een makkelijke uitweg kiest. Zo blijkt bijvoorbeeld dat ouders massaal tablets en smartphones gebruiken als babysit.

Uit een onderzoek van CouponCodes4u, onder 2.403 Amerikaanse ouders met kinderen tussen de 2 en 13 jaar, is gebleken dat meer dan 58 procent van de ouders gadgets, als tablets, smartphones en laptops gebruiken om hun kinderen zoet te houden. Zo gaf 27 procent aan dat hun kinderen dagelijks met dit soort apparaten spelen. 22 procent staat het wekelijks toe en 19 precent van de ouders vindt het af en toe goed. Verder kreeg 18 procent bij hoge uitzondering toestemming en zei 15 procent dit nooit goed te vinden.

45 procent van de ouder onthulde technische producten te gebruiken om zichzelf even rust te geven tijdens het opvoeden. 23 procent ziet het als het perfecte middel voor het realiseren van wat me-time en 13 procent gebruikt het om kinderen stil te krijgen. Ook gaf 17 procent aan dat ze hun kroost een tablet of smartphone geven als het kind zich verveelt, bijvoorbeeld in de auto.