Top
  >  Familie   >  Ouders laten kind verhongeren in kooi
v


In de Amerikaanse staat Virginia heeft de politie 2 ouders gearresteerd omdat zij hun kind hebben laten verhongeren in een kooi. Ook werd er onder de woonwagen van het stel een kinderlijkje gevonden.

Brian en Shannon Gore hebben hun 6-jarige dochter maandenlang opgesloten in een kooi. De politie vond het naakte en ondervoede meisje liggend in haar eigen poep. Het kind was zo uitgehongerd dat ze zichzelf aan het opeten was.

Volgens de 29-jarige vader leefde het meisje sinds afgelopen zomer in een kooi. Brian en zijn 24-jarige vrouw vertelden de politie dat zij hun dochter opsloten voor haar eigen veiligheid, omdat ze naar hun zeggen leed aan het Downsyndroom en aan een hersenafwijking.

Dagelijks 2 koekjes

De ouders gaven hun uitgehongerde dochter dagelijks 2 koekjes en soms een boterham. Volgens de vader wist niemand af van het bestaan van het meisje. Hun dochter zou thuis zijn geboren en nooit naar een dokter zijn geweest.

De politie vond het verwaarloosde meisje bij toeval, omdat zij bezig waren met een huiszoeking naar gestolen goud. De betrokken agenten lieten weten dat de ergste kindermishandelingzaak is die zij tot nu toe in Virginia hebben gezien. Als het meisje 1 week later gevonden zou zijn, zou zij volgens haar behandelend artsen zijn overleden.

Kinderlijkje gevonden

Tijdens het onderzoek naar het meisje werd de politie ook getipt dat er onder de woonwagen een dood kind zou liggen. Het lijkje wordt op dit moment nog onderzocht om zowel de doodsoorzaak als het geslacht van het kind vast te stellen. Ook werd er in het huis nog een jongetje, van 1 maand oud, gevonden. Volgens de politie verkeert de baby in goede gezondheid.

Brian en Shannon Gore zijn aangeklaagd wegens poging tot doodslag van hun dochter. Daarnaast worden ze verdacht van poging tot moord.