Top
  >  Familie   >  Ouders van omgekomen kinderen vlucht MH17 “Liefde is sterker dan haat”

Ouders van omgekomen kinderen vlucht MH17
De Australische ouders Anthony Maslin en Marite Norris verloren hun 3 kinderen en opa Nick bij de bij de crash van vlucht MH17. Hoewel de boosheid enorm is, is bij hun de liefde sterker dan de haat.

De 8-jarige Otis, 10-jarige Evie en 12-jarige Mo zaten samen met hun opa Nick Norris aan boord van het Malaysia Airlines toestel dat is neergestort in Oekraïne. Hun ouders Anthony en Marite bleven nog even in Amsterdam, terwijl opa en de kinderen alvast terug zouden vliegen. De rouwende ouders brachten vandaag een verklaring naar buiten voor Oekraïne, politici, de media, hun vrienden en familie. In de hartverscheurende boodschap zeggen zij dat de bij hun de liefde en niet de haat overheerst.

Verklaring ouders: Liefde is sterker dan haat

“We leven in een hel. Onze kinderen zijn niet meer bij ons – wij moeten leven met deze horrordaad, elke dag, elk moment voor de rest van ons leven”, staat er in de verklaring. “Niemand verdient waar wij momenteel doorheen gaan. Niet eens de mensen die onze hele familie uit de lucht hebben geschoten.”

Ouders van omgekomen kinderen vlucht MH17 2

“Geen haat in de wereld is zo sterk als de liefde die wij voor onze kinderen hebben, voor Mo, voor Evie, voor Otis. Geen haat in de wereld is zo sterk als de liefde die wij hebben voor Grootvader Nick. Geen haat in de wereld is zo sterk als de liefde die wij hebben voor elkaar. Dit is een openbaring die ons enige vorm van troost geeft.”