Top
  >  Algemeen   >  Pedofiel werkt als vrijwilliger bij kindervakantie


De Haarlemse pedofiel Edwin V. heeft als vrijwilliger kunnen werken op een kindervakantie. Een week eerder werd de man nog veroordeeld voor seksueel misbruik van een 5-jarig meisje.

De organisatie van de Stuif Stuif, die vakanties organiseert voor kinderen van 4 tot 12 jaar, reageert geschokt op het nieuws dat er een pedofiel heeft gewerkt als vrijwilliger bij hun kindervakantie. Normaal controleert de organisatie elke medewerker, maar bij vrijwilligers die eenmalig helpen gebeurt dit niet. Een medewerker sloeg alarm na het lezen van een krantenbericht over de veroordeling van Edwin V. De man had toen al 2 dagen met de kinderen gewerkt.

Edwin V. werd al meerdere keren veroordeeld voor misbruik van kinderen. Tijdens zijn laatste rechtszitting ontweek hij de vragen over zijn huidige contact met kinderen. Hij vertelde dan ook niet dat hij coördinator zou zijn bij de kindervakantieweek. De organisatie overweegt nu om ook alle mensen die eenmalig helpen te gaan controleren, zodat dit soort incidenten niet meer gebeuren.

Ik vind het te belachelijk voor woorden dat deze man niet achter de tralies zit. Hij is al meerdere keren veroordeeld voor misbruik en toch loopt hij gewoon vrij rond. Ik hoop dat organisaties hierdoor nog beter gaan opletten.