Top
  >  Familie   >  Perfecte gezin heeft 2 dochters


Altijd gedacht dat het hebben van een zoon en een dochter je gezin compleet maakt? Dat blijkt toch niet zo te zijn! Het meest ideale gezin bestaat namelijk uit een vader, moeder en 2 dochters.

Gezinnen met 2 dochters schijnen het gelukkigst te zijn, dat komt onder andere doordat zussen vaak goed met elkaar op kunnen schieten. Dit blijkt uit een onderzoek van de website Bounty.com, waarvoor 2.116 Britse ouders met verschillende gezinssituaties ondervraagd zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat families met 2 dochters het meest gelukkig zijn. Dat komt onder andere doordat 2 meiden niet snel ruzie maken, lief met elkaar spelen en minder kabaal maken. Maar ook een gezin met een zoon en een dochter is erg gewild, 86 procent van de gezinnen vindt dat deze gezinssituatie voor de juiste harmonie zorgt.

Opvallend is dat een gezin met 4 dochters juist als minst ideaal wordt gezien, daar zijn 4 ruzies per dag de normaalste zaak van de wereld. Ouders moeten er dan voor zorgen dat de ruzie niet nog erger wordt en dat zorgt voor hen weer voor ergernissen. Vooral samen eten, bedtijden bepalen en opstaan zorgen voor ruzies binnen het gezin.