Top
  >  Familie   >  Peuters worden agressief van tv

peuter tv
Hoe meer een peuter tv kijkt, hoe groter de kans is dat de kleine hummel zich agressief gedraagt. Ook wanneer de tv enkel op de achtergrond aanstaat en de peuter niet kijkt, heeft dit invloed op zijn of haar gedrag.

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat het agressieve gedrag van peuters verhoogt wanneer ze tv kijken. Gemiddeld kijken peuters 3 uur per dag televisie. Daarnaast stond de tv ook nog eens gemiddeld 5 uur aan op de achtergrond. Als de peuter passief tv-kijkt heeft dit ook invloed op het agressieve gedrag, maar wel in mindere maten.

Volgens de onderzoekers zijn er verschillende redenen waarom tv kijken een negatief effect heeft op het gedrag van de peuter. Zo kunnen kinderen het agressieve gedrag overnemen dat zij op tv zien. Een andere belangrijke reden voor dit gedrag is dat tv kijken tijd in beslag neemt van andere activiteiten zoals lezen en spelen die het kind juist verder helpen te ontwikkelen.

De onderzoekers adviseren ouders de tijd dat hun kinderen tv-kijken te beperken tot maximaal 2 uur per dag en op te letten naar wat voor programma’s het kind kijkt.