Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor aubergine met gehakt


Heb je nog geen idee wat je vanavond gaat eten? Hieronder vind je een recept voor aubergine met gehakt.

De smaak van een aubergine is vrij neutraal daarom zijn aubergines goed te combineren met bijna elk ander ingrediënt. Vooral scherpe smaakmakers als knoflook of pepertjes zijn geschikt in combinatie met de aubergine. Hieronder vind je een recept voor aubergine met gehakt.

Benodigdheden 4 personen:

  • 2 grote aubergines
  • 400 g rundergehakt
  • 100 gram fetakaas
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 gedroogde chilipepertjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 30 gram verse peterselie
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 175 graden en versnipper de ui. Bak de ui en voeg na 2 á 3 minuten de tomatenblokjes met vocht, chilipepertjes en de suiker toe. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen en voeg naar smaak zout of peper toe.

Halveer vervolgens de aubergines in de lengte en hol ze tot ongeveer 1 centimeter van de rand uit. Het uitgeholde vruchtvlees moet klein gesneden worden. Rul het gehakt zo’n 3 minuten en voeg dan de klein gesneden aubergine, knoflook en oregano toe en bak dit nog 5 minuten.

Hierna verspreid je de tomatensaus op de bodem van een ovenschaal en leg je de uitgeholde aubergines erop. Schep het gehaktmengsel in de aubergines en zet dit 35 minuten in de oven. Leg daarna de aubergines op de borden. Snijd de peterselie klein en verbrokkel de fetakaas, garneer hier de aubergines mee.  De tomatensaus schep je rondom het gerecht.