Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor bloemkoolsoep met portobello


De kerstdagen komen eraan en daarom is het de tijd om na te gaan denken over het kerstdiner. Bloemkoolsoep met portobello is erg geschikt als voorgerecht, hier vind je het recept.

Deze bloemkoolsoep is eenvoudig te maken en kun je, indien nodig, ook al de dag voor kerst bereiden. Op deze manier hoef je de soep met kerst alleen nog maar even op te warmen. Dit recept voor bloemkoolsoep met portobello staat binnen een handomdraai op tafel en is ruim voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 1 pot gevogeltefond van 380 milliliter
  • 200 milliliter room
  • 2 portobello’s
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 eetlepel truffelolie

Bereidingswijze:
Verhit allereerst in een soeppan 1 eetlepel boter. Doe vervolgens de bloemkool hierin en fruit deze goudbruin, maar houd wel een aantal bloemkoolroosjes apart voor de garnering. Schenk hierna de room en fond erbij en voeg als laatst nog 400 milliliter water toe. Breng alles aan de kook en laat dit 20 minuten op een laag vuurtje doorkoken.

Pureer na 20 minuten koken de soep met een staafmixer of keukenmachine en voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd de portobello’s in stukjes en verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter. Bak de portobello’s in 5 minuten en snijd ondertussen de overige bloemkoolroosjes klein.

Je kunt de soep in diepe borden serveren en deze garneer met de plakjes portobello en klein gesneden bloemkoolroosjes. Hak de bieslook klein en strooi deze over de soep en druppel er als laatst de truffelolie over.