Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor dadelcake met karamelsaus


Bij een uitgebreid kerstdiner hoort natuurlijk ook een passend toetje. Met dit recept voor dadelcake met karamelsaus zit je dan wel goed.

Het speciale ingrediënt in deze cake zijn de dadels, deze zorgen voor een verassende smaak. Daarnaast is de combinatie van dadels en karamelsaus weer eens wat anders dan de standaard cake met chocoladesaus. Strooi poedersuiker over dit recept voor dadelcake met karamelsaus voor het echte kerstgevoel.

Ingrediënten:

  • 200 gram dadels zonder pit
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 g vanille fudge
  • 150 g cakemeel
  • 75 g boter
  • 3 eieren
  • Poedersuiker

Bereidingswijze:
Doe de dadels in een pan met 300 ml water en breng dit aan de kook. Laat de dadels ongeveer 15 minuten koken op laag vuur, als het goed is vallen de dadels een beetje uit elkaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.

Giet de dadels af en doe deze in een keukenmachine. Voeg vervolgens de boter en suiker toe en meng dit tot een glad geheel. Mix daarna de eieren en het cakemeel erdoor. Wanneer er een glad beslag is ontstaan schep je deze in een ingevette cakevorm. Bak de dadelcake in 25 tot 40 minuten gaar.

Snijd hierna de vanille fudge in kleine blokjes en verwarm deze 1 minuut in de magnetron. Roer de fudge om en verwarm deze nogmaals. Herhaal dit net zo lang tot de fudge gesmolten is en er een karamelsaus ontstaat.

Je kunt de dadelcake in plakjes serveren. Schep als laatst de karamelsaus over de cake en strooi er wat poedersuiker op.