Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor kreeft met venkel


Nog geen idee welk hoofdgerecht je met kerst aan je gasten wilt serveren? Hier vind je een recept voor kreeft met venkel.

Dit recept voor kreeft met venkel is voor 2 personen en daarom erg geschikt om thuis voor je partner te maken. Het is ook leuk om dit gerecht samen met zijn tweeën te bereiden. Omdat dit een uitgebreid gerecht is, is de voorbereidingstijd ongeveer 45 minuten.

Ingrediënten:

  • 2 voorgekookte kreeften
  • 2 venkelknollen
  • 300 gram aardappels
  • 150 milliliter kreeftensoep
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 90 gram boter
  • 2 eetlepels Pernod

Bereidingswijze:
Verwarm allereerst de oven op 200 graden voor. Intussen kun je de venkel wassen en in partjes snijden. Kook de venkel 7 minuten in een klein laagje water, totdat deze beetgaar is. Schil de aardappels en snijd deze in stukken. Kook daarna de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.

Tijdens het koken van de aardappels kun je verder gaan met het halveren van de kreeften. Leg de kreeften zo plat mogelijk neer en zet een groot scherp mes in het midden van de staart. Snijdt in 1 keer de hele kreeft door.

Vervolgens verwarm je in een koekenpan 60 gram boter en bak de kreeft 5 minuten. Leg de kreeft en de venkel in een ovenschaal en verwarm deze ongeveer 5 minuten in de oven. Giet intussen de aardappels af en stamp deze met een pureestamper fijn. Meng de helft van de crème fraîche, de rest van de boter en 50 milliliter kreeftensoep door de aardappelpuree. Voeg naar smaak eventueel nog wat zout en peper toe.

Hierna verwarm je de rest van de kreeftensoep samen met de overgebleven crème fraîche in een steelpan. Breng de soep op smaak met 2 eetlepels Pernod en wat peper. Verdeel de aardappelpuree over de borden en leg de kreeft erop. Schep als laatst de saus van kreeftensoep ernaast.