Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept om sushi met tonijn te maken


Het lijkt heel ingewikkeld om zelf sushi te maken, maar niets is minder waar. Met de juiste ingrediënten en benodigdheden heb je in een handomdraai een sushi rol gemaakt. Wil je ook eens thuis van deze Japanse lekkernij genieten, maak dan met het volgende recept zelf sushi.

Sushi is heel geschikt om als avondmaal op tafel te zetten. Er zijn heel veel verschillende soorten sushi, hieronder vind je het recept om een sushi rol met tonijn te maken. Natuurlijk kun je voor verschillende sushi rollen gaan, je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor zalm of krab.

Ingrediënten:
½ theelepel zout
2 theelepels dijonmosterd
3 sushi norivellen
100 gram gerookte tonijnfilet
200 gram sushirijst
2 theelepels suiker
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels blanke natuurazijn
25 gram waterkers

Bereidingswijze:
Begin met het koken van de rijst in een pan water. Na ongeveer 10 minuten is de rijst klaar, laat nog ongeveer 10 minuten de rijst afgedekt staan. Roer dan de suiker, het azijn en het zout door de rijst en laat de deksel van de pan zodat de rijst goed kan afkoelen.

Als rijst afgekoeld is kun je aan het echte werk beginnen! Besmeer de plakken tonijn met dijonmosterd en snijd hierna de plakken in reepjes van 1 centimeter breed. Pluk dan de waterkers van de steeltjes en leg een norivel met de gladde kant naar beneden klaar op een bamboe sushimatje. Mocht je geen sushimatje in huis hebben, kun je ook plasticfolie of bakpapier gebruiken.

Leg nu 1/3 deel van de rijst ongeveer 2 centimeter van de onderkant op een norivel. Doe dit netjes en gelijkmatig, anders wordt je sushi rol te dik. Gebruik 1/3 deel van de reepjes tonijn en leg die op het midden van de rijst. Doe dit ook met 1/3 deel van de blaadjes van de waterkers. Nu kun je het norivel vanaf de onderkant om de vulling rollen. Als het norivel mooi en strak opgerold is, laat je de sushi rol een paar minuten liggen.

Nadat je de sushi rol enkele minuten hebt laten rusten, kun je de rol in 6 a 8 stukken snijden. Zo krijg je allemaal kleine sushi hapjes. De sojasaus doe je in een bakje, waarin je de sushi kunt dippen.