Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor paastaart


Heb je met Pasen zin in iets lekkers bij de koffie? Dan kun je bijvoorbeeld een taart maken. Hieronder staat een recept voor een paastaart.

Voor Pasen zijn er heel veel lekkere dingen, zoals chocolade paashazen en paaseitjes. Zelf iets lekkers maken is natuurlijk veel leuker. Zo kun je een taart met paaseitjes erop maken. Het makkelijke aan dit recept voor een paastaart is dat het niet in de oven hoeft. Houd er wel rekening mee dat het minimaal 3 uur in de koelkast moet.

Ingrediënten:

  • Zakje paaseitjes
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram monchou
  • 100 gram volkerenbiscuit
  • 4 blaadjes gelatine
  • 80 gram boter
  • 50 gram basterdsuiker
  • 7 eetlepels advocaat
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze:
Smelt al eerste de boter en pak een kom. Hierin verkruimel je de volkerenbiscuit. Voeg de boter en cacaopoeder toe aan de verkruimelde volkerenbiscuit en meng dit goed door elkaar. Vervolgens pak je een springvorm en bestrijk je de bodem met het mengsel. Zorg dat het mengsel goed glad gestreken is. Zet de kom hierna in de koelkast en laat het opstijven.

Pak een nieuwe kom en klop de slagroom hierin. Zet een klein deel van de slagroom apart. Voeg de monchou aan het grootste deel van de slagroom toe, terwijl je nog steeds aan het kloppen bent. Ook de advocaat en basterdsuiker mogen bij het mengsel.

Leg de gelatine blaadjes een paar minuten in koud water. Daarna kun je de blaadjes uitknijpen en komt de gelatine eruit. Los dit op met een beetje heet water en doe het bij het mengsel in de kom. Roer alles nog eens goed door elkaar en spatel het dan in de springvorm uit de koelkast.

De springvorm moet daarna nog minimaal 3 uur in de koelkast voor een goed resultaat. Als je de taart uiteindelijk uit de koelkast haalt, kun deze versieren. Haal de springvorm weg en bestrijk de taart met slagroom. Daarna kun je er paaseitje op duwen voor het paaseffect.