Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor speculaasmousse


Omdat de goedheiligman weer in het land is vind je hier een speciaal Sinterklaasrecept. Hieronder lees je hoe je speculaasmousse kunt maken.

Sinterklaas betekent een hoop geregel, cadeautjes kopen en gedichten maken. Als je het jezelf qua eten niet te moeilijk wilt maken maar wel graag in het Sinterklaasthema wilt blijven is dit recept voor speculaasmousse een goed alternatief.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 250 gram speculoospasta
  • 200 milliliter opklopbare room
  • 3 eiwitten
  • 1 pak speculaaskoekjes

Bereidingswijze:
Smelt allereerst 250 gram speculoospasta in ongeveer 40 minuten in de magnetron. Wanneer de speculoos redelijk gesmolten is laat je deze afkoelen, ondertussen kun je de 3 eiwitten stijfkloppen.

Wanneer de 3 eiwitten stijf zijn geklopt doe je hetzelfde met de room, maar doe dit wel in een apart bakje. Meng daarna de room, eiwitten en speculoospasta tot een luchtige mousse. Verkruimel als laatst de speculaaskoekjes.

Schep een laagje mousse en kruimels om en om in een glas. Voor de volwassenen is het erg lekker om hier een glaasje speculaaslikeur bij te serveren.