Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor aardbeienbavarois


Tijdens de kerstdagen verwen je jouw gasten met zalmtimbaaltjes gevolgd door een gevulde kalfsrollade. Wie na deze 2 heerlijke gangen nog een plekje over heeft, kun je verblijden met een aardbeienbavarois. Met het volgende recept is het namelijk heel simpel om zelf een overheerlijke aardbeienbavarois te maken.

De meeste mensen houden van aardbeien, dus een aardbeienbavarois gaat er waarschijnlijk ook wel in. Met dit recept maak je voor 8 à 10 personen aardbeienbavarois. Na het eten van al jouw overheerlijke gerechten zal niemand klagen dat hij nog niet gegeten heeft!

Benodigdheden:

  • 150 gram suiker
  • 500 gram aardbeien of 4 blikken op siroop
  • 4 deciliter slagroom
  • Citroensap
  • 5 gram gelatine
  • Zeef
  • Garde

Bereidingswijze:
Laat de gelatine in water weken. Ondertussen maak je de aardbeien schoon, leg er een aantal apart voor de garnering en draai de andere door een zeef. Doe bij de gezeefde aardbeien een scheut citroensap en de suiker en roer de massa vervolgens goed door.

Doe vervolgens de gelatine in een pan met een lepel kokend water en zet dit op zacht vuur. Blijven roeren tot de gelatine helemaal gesmolten is. Voeg het gelatinemengsel dan bij de aardbeienpuree en roer dit langzaam, maar goed door.

Klop hierna de slagroom zeer stijf, waarna je deze voorzichtig mengt met de aardbeienpuree. Doe het mengsel dan in de vorm die jij wilt hebben en laat dit in de koelkast opstijven. Om de aardbeienbavarois uit de vorm te krijgen, kun je de vorm even in heet water houden.

Je kunt de aardbeienbavarois garneren met de overige aardbeien, maar natuurlijk kun je er ook ander fruit bij serveren. Daarnaast zijn chocoladevlokken ook een goede optie om de aardbeienbavarois mee te versieren.