Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor chocoladetaartjes


Binnenkort is het weer Valentijnsdag. Doen jij en je partner vrijwel nooit iets met Valentijn, maar wil je hem toch verrassen? Met dit recept voor chocoladetaartjes gaat dat helemaal lukken.

Deze chocoladetaartjes zijn verrukkelijk. Wie houdt er nou niet van chocolade? Vooral rond deze koude dagen, is dit een heerlijk dessert waarvan het water in je mond loopt. Ben je geen keukenprinses? Geen probleem, want dit recept voor chocoladetaartjes is makkelijk en snel te maken.
Ingrediënten:

  • eetlepel cacaopoeder
  • 125 gram verse frambozen
  • 50 gram chocolade extra puur in stukken
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  •  50 milliliter slagroom
  • 2 eetlepel frambozenjam
  •  2 plakjes roomboterbladerdeeg van 450 gram
  • 2 taartvormpjes met een doorsnede van 9 centimeter

Bereidingswijze:

Doe de slagroom in een steelpan en laat het koken. Haal het vervolgens van het vuur, voeg de chocolade toe en laat dit roerend helemaal smelten. Laat deze chocoladeroom in de pan afkoelen en daarna 1 uur op kamertemperatuur opstijven. Ondertussen kun je de oven alvast voorverwarmen op 200 °C. Hierna ga je beginnen aan de taartvormpjes.

Bekleed de vormpjes met bladerdeeg en prik hier met je vork allemaal gaatjes in. Voeg de suiker toe aan de chocoladeroom en vul het bladerdeeg hiermee. Stop de taartjes hierna in de oven en bak ze 20 minuten. Vervolgens moeten ze afkoelen en daarna kun je ze insmeren met jam. Hierna kunnen de taartjes gevuld worden met de chocoladeroom. Als finishing touch voeg je nog een paar frambozen toe op de chocoladetaartjes.