Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor een Bastognetaart
s


Wil je eens iets anders bakken dan een appeltaart? Ga dan voor een Bastognetaart. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en het is natuurlijk heel erg lekker. Hieronder lees je het recept voor een Bastognetaart.

Als je ook zo houdt van Bastognekoeken, is deze taart echt iets voor jou. Het hoofdingrediënt is namelijk de koekjes. Met het onderstaande recept zet jij een heerlijke Bastognetaart op tafel. Een Bastognetaart is niet moeilijk om te maken, maar omdat de taart moet opstijven in de koelkast duurt het wel even voordat je ervan kunt genieten.

Ingrediënten:
1 eetlepel suiker
Krokant strooisel
3 deciliter slagroom
Pak Bastognekoeken

Hoe?
In een beslagkom doe je 3 deciliter slagroom en 1 eetlepel suiker, om dit vervolgens stijf te kloppen. Daarna pak je 1 Bastognekoek en smeert er het mengsel van slagroom en suiker op. Daarna leg je er nog een Bastognekoek op, waar je ook weer het slagroommengsel op smeert. Zorg dat je er steeds een dikke laag op smeert.

Leg dan de koeken op hun kant tegen elkaar aan op een schaal. Zo krijg je telkens een koek hebt gevolgd door slagroom, koek, slagroom, koek, enzovoort. Ga hiermee door totdat de taartvorm helemaal gevuld is. Als je dat gedaan hebt, smeer je bovenop de taart nog een laag slagroom.

Laat de Bastognetaart nu minimaal acht uur in de koelkast staan, zodat de taart kan opstijven. Als de taart acht uur in de koelkast heeft gestaan, kun je er krokant strooisel overheen strooien om het helemaal af te maken.