Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor kerststerren
o


Samen met je kinderen kerststerren bakken is ontzettend leuk en lekker. Deze sterren kun je vervolgens ook nog eens aan een touwtje ophangen waardoor je een originele slinger krijgt. Met dit recept maak je heel gemakkelijk je eigen kerststerren.

In de winkels is genoeg kerstversiering te koop, maar het is natuurlijk een stuk leuker om het helemaal zelf te maken. Met deze koekjes maak je jouw eigen slinger die er niet alleen leuk maar ook nog lekker uitziet. Dit recept vertelt je hoe je ongeveer 15 kerststerren kunt maken.

Benodigdheden:

  • 75 gram fijne tafelsuiker
  • 200 gram bloem
  • Snufje zout
  • 125 gram koude boter, in klontjes
  • 200 a 300 gram witte chocolade, in stukjes
  • 1 ei

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden C. De bloem, het zout en de suiker meng je in een kom met elkaar. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en breek daarin het ei. Voeg vervolgens de boter toe en kneed dit tot een soepel deeg. Maak van het deeg een bal die je verpakt in plastic folie een uur in de koelkast laat rusten.

Na een uur rol je het deeg vervolgens uit tot een lap van ongeveer 4 mm dikte. Uit die lap steek je ongeveer 15 grote sterren en uit iedere grote ster steek je een kleinere ster. De koekjes bak je vervolgens in 15 a 20 minuten gaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat de koekjes op een rooster afkoelen en smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Als de koekjes afgekoeld zijn, doop je ze in de chocolade en laat je ze hard worden. Vervolgens kun je de koekjes heel gemakkelijk aan een stuk touw of een mooi lint rijgen. Zo hebben jij en je kinderen heel gemakkelijk jullie eigen eetbare kerstversiering gemaakt!