Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor venkelschotel


Elke dag probeer je een maaltijd te bereiden die anders is dan normaal. Helaas lukt je dit niet altijd, want bekende en vertrouwde recepten zijn toch vaak het makkelijkste. Maar het recept voor een venkelschotel is snel, simpel en waarschijnlijk ook iets nieuws.

Als je aan groenten denkt, is venkel nu misschien niet het eerste wat in je hoofd naar boven komt. Maar de anijsachtige smaak van venkel kan uitstekend gecombineerd worden bij allerlei ingrediënten, zoals vis, vlees of aardappelen. Maar ook in het onderstaande recept voor een venkelschotel, met champignons en kaas.

Benodigdheden:

• 4 kleine venkelknollen
• 250 gram kastanjechampignons
• 150 gram oesterzwammen
• 100 gram geitenkaas, geraspt
• 100 gram belegen kaas, geraspt
• 3 lente-uitjes
• 1 teen knoflook
• 1 theelepel tijm
• 1 theelepel anijszaad
• Een beetje witte wijn
• Olijfolie
• Peper en zout

Bereidingswijze:
Als eerste snijd je de venkelknollen in reepjes. Dan verhit je wat olijfolie in een ruime steelpan en bak je hierin de reepjes venkel. Hier voeg je de anijszaadjes en een scheutje van de witte wijn aan toe en vervolgens laat je dek je dit af met een deksel, zodat het 10 minuten kan stomen.

Dan pak je een andere pan, waarin je wederom een beetje olijfolie verhit. Hierin bak je de fijngesneden lente-uitjes en teen knoflook. Intussen maak je de kastanjechampignons en oesterzwammen schoon, die je in reepjes snijd. Deze voeg je de tijm toe aan de lente-uitjes en knoflook en bak je ze totdat ze licht glazig en zacht zijn. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak dan een ovenschaal waarin je eerst de venkel verdeelt en daarover de geraspte geitenkaas strooit. Hier komt het mengsel van champignons overheen, die je vervolgens bedekt met de belegen kaas. Dit gaat in de oven voor 15 minuten en dan is je venkelschotel klaar.

Bij de venkelschotel kun je pasta, rijst, aardappelen, een salade of brood serveren.