Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor versierde kruidnoten


Sinterklaasavond komt er weer aan en de kinderen zijn waarschijnlijk door het dolle heen. Misschien ben jij ook een beetje opgewonden, niet door de goedheiligman maar door al het lekkere eten wat hij met zich mee brengt.

In de winkels zijn genoeg kruidnoten te vinden, maar het is natuurlijk een stuk lekkerder en specialer als je ze zelf maakt. Met het volgende recept maak je heerlijke kruidnoten, die je vervolgens gezellig met de kinderen kunt versieren.

Benodigdheden:

  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzende bakmeel
  • 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes
  • 150 gram koude boter, in stukjes
  • 4 eetlepels melk
  • Mespuntje zout
  • Flesje met gekleurde balletjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze:
Als eerste verwam je de oven voor op 160 graden C. Daarna meng je het zelfrijzende bakmeel in een grote kom met de speculaaskruiden en de basterdsuiker. De boter en de melk voeg je er ook bij en vervolgens kneed je het tot een soepel deeg.

Maak van het deeg kleine balletjes, bedek de bakplaat met bakpapier en leg vervolgens de kleine balletjes deeg er op. In 10 a 15 minuten bak je de kruidnoten in de oven bruin en gaar en laat ze dan buiten de oven even afkoelen. Bewaar ze tot je ze gebruikt in een afgesloten (koek)trommel.

Ondertussen zet je de chocolade even 1 a 2 minuten in de magnetron om het te laten smelten. Dip dan de kruidnoten in de gesmolten chocolade en versier ze met alles wat jij en je kinderen lekker vinden.

Foto via Makaja