Top
  >  Algemeen   >  Robert M. misbruikte waarschijnlijk meer kinderen


Robert M. heeft waarschijnlijk nog meer kinderen misbruikt. Hij bekende al 87 kinderen te hebben misbruikt, maar dit aantal kan volgens Justitie nog aanzienlijk oplopen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag tijdens de rechtszaak tegen Robert M. bekend gemaakt dat Justitie aanwijzingen heeft dat Robert M. meer kinderen heeft misbruikt dan de 87 gevallen die hij heeft toegegeven. De verdachte zou de aanwijzingen voor deze verdenking zelf hebben geven in een politieverhoor. Hij zou gezegd hebben: “Zo lang jullie vragen hebben, heb ik antwoorden. Jullie pakken willekeurige boeken, maar niet alle boeken.”

Nieuwe feiten

Ook kwamen er tijdens de formulering van de strafeis nieuwe feiten naar voren. Zo zou Robert M. wijde broeken met veel zakken kopen, omdat hij daar zakjes glijmiddel in kon verstoppen en het bovendien zijn erectie verhulde. Daarnaast inspecteerde hij zijn oppasadressen zorgvuldig. Hij controleerde bijvoorbeeld of er dikke gordijnen hingen.

Verder zou hij anderen via een webcam hebben laten meekijken, terwijl hij kinderen misbruikte. Ook las het OM chatgesprekken van hem waaruit bleek dat hij in de kinderopvang is gaan werken met één doel: kinderen misbruiken. Dit zou ook de reden zijn geweest waarom hij heeft geprobeerd een kind te adopteren, meldt RTL Nieuws.

Robert M. wordt officieel verdacht van het misbruiken van 67 kinderen. Hij zou vanaf 2007 tot zijn arrestatie in 2010 stelselmatig kinderen hebben misbruikt. In de overige zaken is te weinig bewijs om hem te vervolgen.