Top
  >  Lifestyle   >  3 romantische steden voor Valentijn


Even in een andere stad zijn en alleen maar aandacht aan elkaar besteden is goed voor de relatie. De dagen rondom Valentijn zijn de perfecte periode om dit te doen. Daarom vind je hier 3 romantische steden voor Valentijn.

Het is leuk om met je partner rond Valentijn weg te gaan naar een romantische stad. Even ontsnappen uit de dagelijkse sleur en genieten van elkaar. Toch is het moeilijk om te verzinnen welke stad leuk is voor jou en je partner. Als je Parijs of Venetië al gezien hebt en toe bent aan iets originelers, dan zijn de volgende 3 steden misschien een optie voor Valentijn.

Brugge

Brugge is de hoofdstad van het Belgische West-Vlaanderen. De stad is helemaal in de stijl van de Renaissance en er zijn veel bezienswaardigheden zoals paleizen en kathedralen. Je kunt een romantische wandeling maken met je geliefde door de gotische straten. Eet ondertussen een lekkere Belgische wafel. Alles in Brugge ligt op loopafstand van elkaar. En, mocht je toch verdwalen dan hoef je alleen maar naar boven te kijken, want de Belfort toren pronkt overal bovenuit.

Voor een weekendje Brugge hoef je geen miljonair te zijn. In deze stad kun je voor elk budget shoppen en je hebt keuze uit genoeg verschillende restaurants.

Brugge staat bekend om haar bijzondere biertjes. Als je allebei van bier houdt, zoek dan een kroegje uit om heerlijk te genieten. Als je niet van bier houdt, kun je dit zien als een manier om Valentijn voor je partner iets leuker te maken. Wijn is overal te bestellen.

Edinburgh

De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, is een gemoedelijke stad vol magie. Jullie kunnen een romantische wandeling maken door de middeleeuwse straatjes met kinderkopjes of op zoek gaan naar het monster bij Loch Ness.

Er is veel variatie aan winkels. Princes Street is een van de belangrijkste winkelstraten in Edinburg. Het leuke aan deze straat is dat voor het grootste gedeelte maar één kant bebouwd is. Hierdoor heb je onder andere een mooi uitzicht op het Edinburgh Castle, waardoor het winkelen voor je partner ook iets leuker wordt.

Als je niet van de Schotse keuken houdt, is dit geen probleem. Edinburgh staat ook bomvol restaurants waar internationale gerechten genuttigd kunnen worden. Na het eten kunnen jullie whisky drinken in een van de Schote pubs langs de Royal Mile.

Florence

De Italiaanse stad Florence is een van de bekendste kunststeden van Europa. De stad heeft veel musea, paleizen en kerken. Er zijn heel veel bezienswaardigheden in Florence, zoals de op een na grootste kathedraal van Europa, de Santa Maria del Fior.

Florence is een typisch Italiaanse stad om te shoppen. Je vindt er leuke kledingzaken van goedkoop tot onbetaalbaar. Als je gaat eten is het misschien leuk om naar één van de restaurants te gaan aan de romantische oevers van de Arno.

Als jullie van kunst houden zitten jullie in Florence op de juiste plek. De stad heeft veel invloeden van onder andere Leonardo Da Vinci en Michelangelo. Jullie kunnen bijvoorbeeld de Laurenziana bibliotheek bewonderen, ontworpen door Michelangelo. Maar je kunt ook kiezen voor een romantische wandeling door het Giardino di Boboli park.