Top
  >  Familie   >  Sinterklaascadeaus voor kinderen


Sinterklaas is in het land en de meeste kinderen hebben hun verlanglijstje allang klaar liggen. Mocht jouw kind geen duidelijke wensen hebben, dan vind je hier een aantal tips voor sinterklaascadeaus voor de kinderen.

5 december staat voor de deur en daarom is het de hoogste tijd om Sinterklaascadeautjes voor de kinderen te gaan kopen. Mocht je even zonder inspiratie zitten en niet weten wat je voor de kinderen kunt halen? Dan staan hieronder een aantal ideeën voor sinterklaascadeaus voor kinderen.

Spelletjes

De meeste kinderen maak je erg blij met een nieuw spelletje voor de computer of console. Naast een elektronisch spel kun je ook een traditioneel gezelschapspelletje, zoals Monopoly, voor ze kopen. Dit kun je na het uitpakken van de cadeautjes met het hele gezin spelen. Een ander leuk spel is een puzzel, want hier zijn ze vaak meerdere dagen zoet mee.

Dvd’s

Een Sinterklaascadeau wat voor alle leeftijden leuk is, is een dvd. Vooral nu het buiten kouder wordt is het voor de kinderen erg fijn om lekker op de bank een film te kijken.

Boeken

Een boek is ook altijd een goed Sinterklaascadeau voor kinderen. Wanneer ze wat jonger zijn kun je ze een voorleesboek of plaatjesboek geven. Als ze wat ouder zijn is het leuk om een boek te geven wat ze zelf kunnen lezen. Er zijn ook heel veel interactieve boeken met pop-up plaatjes of geluid, vooral jongere kinderen vinden dit soort boeken erg leuk. Als je zoon of dochter al wat ouder is maak je hem of haar ook vast wel blij met een tijdschrift zoals de Donald Duck.

Poppen en knuffels

Vooral meisjes zijn vaak erg blij met een leuke pop of knuffel. Daarom is een Barbiepop of grote knuffel altijd een goed idee. Naast meisjes kun je ook jongens een pop of knuffel geven. Voor jongens zijn er bijvoorbeeld hele leuke Bob de Bouwer poppen te koop.

Knutselcadeaus

Vooral meiden zijn vaak erg blij met knutselcadeaus. Zo kun je ze een tekenboek, viltstiften en kleurpotloden geven. Ook klei, lijm en mooi knutselpapier is een goed idee. Jongens vinden vaak bouwpakketten erg leuk. Daarnaast zijn het niet echte knutselproducten, maar ook Lego of Duplo is voor jongens geschikt. Een moderne variant op de kleurplaat is een make-up pop waar meisjes de make-up van kunnen inkleuren en de haren kunnen kammen, verven of voorzien van een leuk kapsel.

Praktisch

Naast speelgoed kun je de kinderen ook elk jaar een praktisch Sinterklaascadeautje geven. Denk aan een pyjama, grappig dekbedovertrek, rugzak of drinkbeker.

Belevenis

Normaal gesproken is een belevenis meer een cadeau voor volwassenen, toch kan dit voor kinderen ook heel leuk zijn. Geef de kinderen bijvoorbeeld kaartjes voor een pretpark of andere activiteit. Toevallig nog een vakantie op de planning staan voor het gezin? Dan is het een leuk idee om dit met Sinterklaas bekend te maken. Pak een cadeautje in wat te maken heeft met de vakantie en laat ze deze uitpakken, vertel de kinderen dat jullie op vakantie gaan of schrijf er een grappig gedicht over.