Top
  >  Relatie   >  Slanke vrouw is het geheim van goed huwelijk


Het geheim van een goed huwelijk zit hem in de BMI van de partners. Want uit een onderzoek is naar voren gekomen dat vrouwen die slanker zijn dan hun man gelukkiger zijn.

Uit onderzoek van de van de Universiteit van Tennessee is gebleken dat zowel vrouwen als mannen gelukkiger zijn in hun huwelijk als het BMI van de vrouw lager is dan die van haar echtgenoot. Om tot deze conclusie te komen volgden onderzoekers 4 jaar lang 169 getrouwde stellen onder de 35 jaar.

De studie toonde aan dat echtgenotes met een lagere BMI dan hun partner een stuk gelukkiger zijn dan vrouwen die evenveel of meer wogen. Ook de mannen die een hogere BMI dan hun vrouw hebben zijn gelukkiger in hun huwelijk.

Slanke vrouw aantrekkelijker

Volgens de onderzoekers gaan mannen in het begin vooral voor de relatie omdat ze hun slankere verovering aantrekkelijk vinden. De vrouwen voelen zich op lange termijn geliefd en zelfverzekerd omdat hun partner hun nog altijd aantrekkelijk vindt.

Uit het onderzoek blijkt volgens Andrea Meltzer dat een vrouw met welk gewicht dan ook een goede relatie kan hebben. “De essentie van deze studie is dat vrouwen van elk gewicht gelukkig kunnen zijn in een relatie, met de juiste partner. Er is zoveel druk op vrouwen in onze samenleving om een onrealistische laag gewicht na te streven,” aldus de onderzoekster.