Top
  >  Lifestyle   >  Slecht ter been? Deze meubels kunnen jouw leven makkelijker maken

Ben je slecht ter been en op zoek naar meubels die jouw leven een stuk makkelijker maken? Wanneer je slecht ter been bent, zijn er diverse meubels die je in jouw woning kunt plaatsen om toch zelfstandig te blijven. Denk bijvoorbeeld aan een sta-op-stoel of een douchekruk van een specialist zoals meubelzorg.nl. Wij zochten uit welke hulpmiddelen optimale ondersteuning kunnen bieden tijdens je dagelijkse bezigheden en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Sta-op-stoel
Een sta op stoel helpt jou om eenvoudiger te gaan zitten en weer op te staan. Via een speciale elektromotor wordt de stoel naar voren gekanteld en kun je deze in een sta- en zitpositie brengen. Als je slecht ter been bent, is deze stoel een echte uitkomst. De sta-op-stoel zorgt ervoor dat je eenvoudiger kunt gaan zitten en biedt zowel bij het gaan zitten en opstaan de juiste begeleiding. Je hoeft minder kracht te gebruiken met je armen en zal ook minder druk voelen op je bovenbenen. Hierdoor verbruik je een stuk minder energie en zal je ook niet snel vallen.

Douchekruk
Een douchekruk is ideaal als zelfstandig douchen lastig voor je is of teveel energie kost. Je kunt op een douchekruk eenvoudig en stabiel zitten tijdens het douchen. Er zijn diverse soorten douchekrukken verkrijgbaar, waaronder douchekrukken met een rugleuning en armleuningen. Zo is de kans dat je valt in de douche een stuk kleiner.

Een bad met schuif
Ook in de badkamer kun je winst boeken als je slecht ter been bent. De badkamer is vaak van diverse obstakels voorzien, waardoor de kans groter is dat je valt. Misschien heb je wel een bad met een hoge badrand. In dat geval is het zeker aan te raden om de badrand te laten voorzien van een speciale schuif. Wanneer je vervolgens de schuif uit de badrand trekt, kun je eenvoudig het bad in lopen. Zo hoef je niet meer over de badrand te stappen met de kans dat je valt. Ook is het zeker aan te raden aan anti-slipmat in bad te plaatsen.

Traplift
Veel woningen beschikken over een of meerdere verdiepingen, waardoor je dagelijks de trap op en af moet lopen. Dit zorgt ervoor dat je sneller van de trap kunt vallen. Het beste wat je dan kunt doen, is een traplift in huis monteren. Met een traplift kun je snel en veilig naar boven en beneden. Daarbij kan een traplift eenvoudig worden aangepast op de vorm van de trap in jouw woning. Dat maakt de traplift tot een goede optie.