Top
  >  Algemeen   >  Speelgoedwinkels hebben nepaanbiedingen voor Sinterklaas

Speelgoedwinkels nepaanbiedingen Sinterklaas
De decembermaand is een dure periode voor je portemonnee. Uit onderzoek van de Consumentenbond is nu ook nog eens gebleken dat speelgoedwinkels nepaanbiedingen hebben voor Sinterklaas.

Veel speelgoedwinkels hebben op dit moment aanbiedingen die helemaal niet voordelig zijn. Aanbiedingen bij Intertoys, ToysXL, Blokker, Wehkamp en Bol.com blijken juist prijsverhogingen te zijn. De Consumentenbond kwam tot deze conclusie nadat de organisatie 75 prijzen van populair speelgoed in november vergeleek met die van juli.

Merendeel van speelgoedaanbiedingen is nep

Zo heeft Intertoys een Lego trein van 124,99 euro voor 114,99 euro. Dit klinkt als een aanbieding, was het niet dat trein in juli nog 99,99 euro kostte in dezelfde winkel. Een ander voorbeeld is de Lego City kustwachthelikopter bij Wehkamp. Afgelopen zomer kostte deze nog 17,99 euro, maar in november was het afgeprijsd van 29,99 euro naar 22,99 euro.

Volgens de Consumentenbond is het merendeel van de biedingen bij de meeste speelgoedwinkels nep. Bij Bart Smit bleken 7 van de 10 aanbiedingen onjuist, bij Intertoys 17 van de 20 en bij Blokker 8 van de 10. De organisatie zegt dat het bij V&D wel goed gaat. Het warenhuis heeft minder speelgoed in de aanbieding dan anderen, maar de prijzen kloppen wel.