Top
  >  Lifestyle   >  Sporten op het strand


Als je naar het strand gaat dan doe je dit meestal voor de gezelligheid en ontspanning. Je kunt dan lekker op je handdoek liggen en wegdoezelen met een warm dekentje van de zon. Maar wat je ook kunt doen op het strand, is sporten en calorieën verbranden.

De sportschool associeer je waarschijnlijk met hard werken, zweten, pijn en uitputting, iets waar je niet graag naar uitkijkt. Het strand roept echter gevoelens op van vertier, rust en vrijheid. Dus als je kon kiezen tussen sporten op de sportschool of op het strand, dan ga je voor de laatste optie. De onderstaande activiteiten zou je dan kunnen ondernemen.

Hardlopen
Hardlopen op het strand vergt meer werking van je spieren dan wanneer je op een verharde weg rent. Doordat voor deze intense activiteit meer inspanning nodig is, verbrand je ook meer calorieën. Het beste is om op het hardere zand te joggen, zo dicht mogelijk bij de zee. Zorg dat je goede sportschoenen aan doet, ter voorkoming van blessures.

Zwemmen
Zwemmen is waarschijnlijk één van de meest effectieve sporten om calorieën te verbranden, want je gebruikt hierbij heel je lichaam. Het houdt je spieren en je hart in een goede conditie en je traint elk del van je lichaam. Als je gaat zwemmen in de zee, moet je oppassen voor de stroming. Deze kan soms erg sterk zijn en je ver weg van de kust doen verwijderen. Ga je een eind het water in, houdt dan altijd in gedachten dat je genoeg kracht over hebt om terug te zwemmen.

Balsport
Op het strand kun je ideaal een uurtje voetballen of tennissen met van die houten rackets. Hiermee kun je niet alleen calorieën verbranden, maar ook je spieren trainen. Met name je armen en benen komen zo flink in beweging.

Netsport
Volleybal of badminton kun je ook prima op het strand doen. Je kunt er gemiddeld circa 400 calorieën mee verbruiken en je spieren moeten heel wat arbeid verrichten om de bal of shuttle aan de andere van het net te doen belanden.

Yoga
Het zachte geruis van de kabbelende golven en de herkenbare zoute zeelucht, zijn de belichaming van rust en ontspanning. Bij yoga is het belangrijk dat de omgeving zen is, dus als je kan ga dan ’s ochtends vroeg naar het strand. Dan weet je bijna zeker dat het er lekker rustig is, zodat jij ongestoord je oefeningen kan doen. Door je in het zachte zand te rekken en strekken, worden je gewrichten en je spieren in je armen en benen sterker.

Surfen
Kun je al surfen? Dan stel ik voor om met die plank de golven te trotseren en die wind te temmen. Als je nu nog nooit op een surfplank gestaan, dan kun je het altijd leren door er wat lessen in te nemen. Deze sport houdt je lichaam namelijk strak en verbeterd ook nog eens je evenwicht

Welke activiteit je ook onderneemt op het strand om calorieën te verbranden, smeer je altijd goed in met zonnebrandcrème en drink genoeg water. Als je ergens mee bezig bent, vliegt de tijd sneller voorbij dan je denkt en voor je het weet ben je verbrand.