Top
  >  Lifestyle   >  Sportschool exclusief voor plus-size vrouwen


Een bezoek aan de sportschool is voor veel vrouwen met overgewicht een ware nachtmerrie. Daarom is er in Canada een sportschool geopend exclusief voor plus-size vrouwen.

Body Exchange in Vancouver is een sportschool waar alleen vrouwen met overgewicht door de deur mogen. Oprichtster Louise Green omschrijft de sportschool dan ook als ‘safe haven’ voor plus-size vrouwen. Volgens Green vinden veel mensen met overgewicht het moeilijk om te bewegen en was er geen sportschool die hun de helpende hand bood. Ook voelen plus-size vrouwen zich vaak geïntimideerd als zij naast dunne vrouwen hun workout moeten doen.

Alleen echte plus-size

Bij Body Exchange kunnen vrouwen ook terecht voor personal training, bootcamps en activiteiten zoals boxen, fietsen en wandelen. De sportschool neemt een groot deel van de cliënten aan via de telefoon en als een kandidaat geen echte plus-size vrouw is, dan wordt het lidmaatschap geweigerd. De meeste leden zijn tussen de 35 en 55 jaar met hier en daar een uitzondering.

Verder laat Louise Green aan The Province weten dat veel van haar cliënten in het verleden hebben geprobeerd om fit te worden maar hier niet in slaagden. Ze zegt dan ook dat de meeste vrouwen angstig zijn als ze beginnen, maar dat ze na de eerste les erg opgelucht zijn.

Om in de toekomst nog meer vrouwen met overgewicht te kunnen helpen wil Louise Green het aantal vestigingen van Body Exchange graag verder uitbreiden. Op dit moment zijn er 4 locaties in Canada.