Top
  >  Familie   >  Stel krijgt 2 tweelingen van 2 draagmoeders

Stel tweelingen draagmoeders
Een Brits stel wordt over enkele maanden de trotse ouders van 2 tweelingen. 2 Indiase draagmoeders die een baby krijgen voor het koppel, blijken beiden in verwachting te zijn van een tweeling.

Een anoniem stel, uit het Bedfordshire in Engeland, besloot na een aantal miskramen en mislukte behandelingen een commerciële vruchtbaarheidskliniek in India te benaderen. De Corion kliniek in Mumbai plaatste voor het koppel bij 2 verschillende draagmoeders elk 3 embryo’s. Na een tijdje bleken beide vrouwen zwanger te zijn van een tweeling.

Dolgelukkig met 2 tweelingen

Het stel is dolgelukkig met de 4 baby’s, die volgend jaar maart geboren moeten worden. Volgens de 36-jarige toekomstige moeder was de kliniek lichtelijk in paniek toen het nieuws bekend werd. De vruchtbaarheidskliniek had dit nog nooit meegemaakt en vroeg het stel dan ook of dit was wat ze wilde, omdat er nu nog maatregelen genomen konden worden. De toekomstige ouders hebben er geen moment over nagedacht om één van zwangerschappen te laten beëindigen. “Al waren ze allebei zwanger van een drieling, dan nog lieten we de kinderen komen,” laten ze weten aan de BBC.

Hoewel het stel de draagmoeders heel dankbaar is, willen ze de vrouwen niet ontmoeten als ze de baby’s gaan ophalen. “De draagmoeder doet een klus voor ons. Hoe vaak heb je contact met je tuinman of je klusjesman? Zij krijgt haar geld en wij hoeven haar niet te zien. Als ze gezond is en mijn kinderen gezond op de wereld zet, heeft ze voor ons de klus geklaard,” zegt de vrouw.

20.000 euro voor een draagmoeder

Hoeveel het koppel heeft betaald aan de draagmoeders is niet bekend. Commercieel draagmoederschap komt regelmatig voor in India. Buitenlandse stellen met een kinderwens betalen er gemiddeld ruim 20.000 euro voor.