Top
  >  Relatie   >  Stellen maken 312 keer per jaar ruzie


Houd je vast! Stellen schijnen maar liefst 312 keer per jaar ruzie te maken. Dat houdt dus in, als we van 1 ruzie per dag uitgaan, dat het slechts 53 dagen per jaar rozengeur en mannenschijn is tussen een koppel.

Uit een Brits onderzoek onder 3.000 volwassenen is gebleken dat stelletjes jaarlijks gemiddeld 321 keer ruzie maken. De ruzies ontstaan voornamelijk door kleine irritaties en vinden het vaakst op donderdagavond plaats, meldt de Daily Mail.

Ook bleek uit het onderzoek dat de frustraties bij vrouwen hoger oplopen dan bij mannen. Vrouwen irriteren zich vooral wanneer hun man het licht aan laat staan, heel de tijd zit te zappen, de lege wc-rol niet vervangt of de wc-bril omhoog laat staan.

Hoewel mannen zich minder snel ergeren dan vrouwen, verbreken zij wel sneller een relatie vanwege kleine irritaties. Zo houden mannen niet van vrouwen die zeuren over huishoudelijke taken, irriteren zij zich aan haren in het doucheputje en aan vrouwen die er te lang over doen om zich klaar te maken om weg te gaan.

Ondanks de vele ruzietjes gaf 8 op de 10 aan dat zij de rotzooi die hun partner achterlaat liever opruimen dan erover te blijven bekvechten. Maar 20 procent van de ondervraagde bekende ook wel eens te hebben overwogen om uit elkaar te gaan vanwege de irritante gewoontes van hun partner.